Over ons

Het verhaal van Gebr. Mendel

In de late jaren vijftig van de vorige eeuw begon Teun Mendel zijn reis naar vakmanschap in een eenvoudige schuur achter zijn huis. Zijn doel? Het produceren van snijgereedschap voor de rotanindustrie, voornamelijk in Duitsland. Al snel besloot zijn broer, Renger Jan Mendel, zich bij hem aan te sluiten.

Een sprong naar groei

Teun en Renger maakten een grote stap voorwaarts door te verhuizen naar een fabrieksgebouw in Apeldoorn. Hier begonnen ze niet alleen met het vervaardigen van de snijgereedschappen, maar ook met het ontwikkelen van machines voor de verwerking van rotan.

Deze periode markeerde een tijd van aanzienlijke groei en ontwikkeling voor het bedrijf. De officiële registratie bij de Kamer van Koophandel 1-1-1960 bezegelde hun status als onderneming, vanaf nu bekend onder de naam: Gebroeders Mendel.

Ons verhaal is er een van voortdurende verbetering, gedreven door een diepe passie voor ons vak en vakmanschap dat door de generaties heen is doorgegeven. 

Een nieuwe koers

Zoals in elk verhaal, brachten de jaren zestig veranderingen met zich mee. Veel rotanfabrieken begonnen met het verplaatsen van hun productie naar het Verre Oosten en dit dwong ook Gebroeders Mendel om hun koers aan te passen.

Ze besloten zich te concentreren op het zelf snijden van rotan tot halffabricaten voor meubels en ambacht. Ondanks deze veranderingen bleef hun toewijding aan kwaliteit onverminderd.

Een erfenis voortzetten

Sinds 1-1-1980 zijn Tonny en Hans. De zonen van Teun, toegetreden tot de firma. En sinds 1993 hebben zij de leiding over het bedrijf genomen en met vastberadenheid zetten zij de nalatenschap van hun vader en oom voort.

Verkennen nieuwe mogelijkheden
Met een scherp oog voor innovatie hebben ze nieuwe mogelijkheden verkend, nieuwe markten betreden en zijn er nieuwe samenwerkingsverbanden gesmeed. Maar door dit alles blijven ze trouw aan de kernwaarden die Gebr. Mendel groot hebben gemaakt: vakmanschap, integriteit en toewijding aan kwaliteit.

Verbonden door passie
De nalatenschap van Teun Mendel blijft levendig in het werk van zijn zonen. Tonny en Hans dragen niet alleen de verantwoordelijkheid voor het voortbestaan van Gebr. Mendel, maar ook voor het voortzetten van zijn visie en passie. Terwijl ze naar de toekomst kijken, blijven ze stevig verankerd in de rijke geschiedenis en tradities van het bedrijf.

Hans & Tonnyy Mendel in hun Rotan fabriek

Specialist in rotan

Bij Gebr. Mendel hebben ze door de jaren heen veel kennis vergaard in het maken van snijgereedschap en machines. Hierdoor zijn ze uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van rotan. Trots hebben ze deze positie weten te behouden, terwijl hun reputatie voor kwaliteit zich wereldwijd heeft verspreid.

Onze belofte aan jou

Bij Gebr. Mendel streven we altijd naar het allerbeste. We beschikken over een schat aan kennis en vaardigheden, waardoor we hoogwaardige producten en diensten leveren die perfect aansluiten bij de wensen van onze klanten.

Ons verhaal is er een van voortdurende verbetering, gedreven door een diepe passie voor ons vak en vakmanschap dat door de generaties heen is doorgegeven.

We blijven luisteren naar onze klanten, innoveren en ons aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen, terwijl we altijd vasthouden aan onze kernwaarden van integriteit en kwaliteit.

Neem contact met ons op

Heb je interesse of wil je met ons samenwerken? Wij staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek.

Afbeelding logo Gebr. Mendel - Apeldoorn

Overige informatie

Privacy statement
Cookiebeleid
Disclaimer
Algemene voorwaarden

Contact

Gebr. Mendel
Lange Amerikaweg 80
7332 BR Apeldoorn
Nederland

+31 55 - 5331412
info@mendel.nl